Suvi Pöllänen
Rally-tokokouluttaja

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja insinööri, joka on eksynyt koirien kouluttamisen maailmaan. Koirieni kanssa harrastan monipuolisesti erilaisia lajeja. Minulla on kaksi harrastuskoiraa, belgianpaimenkoira tervureneja, Maj ja Sera.

Majn (s. 13.5.2015) kanssa olen varsinaisen koiraharrastamisen makuun päässyt ja meillä onkin kisatuloksia tokosta, rally-tokosta ja koiratanssista sekä BH-koe suoritettuna. Majn kanssa olen myös suorittanut Pelastuskoiraliiton alaiset haun perus- ja loppukokeet. Maj on kerännyt itselleen koulutustunnukset HTM1, TK2 ja BH sekä rally-tokon FI RTVA-tittelin.

Seran (s. 15.4.2021) kanssa kisaamaan on päästy tokossa, rally-tokossa ja koiratanssissa sekä BH-koe suoritettu myös. Seran kanssa treenataan myös agilityä sekä pk-lajeista hakua. Seran kanssa on ehditty puuhastelemaan koulutustunnuksista kokoon TK1, RTK3 ja BH. Rally-tokon valiotittelistä puuttuu Seran kanssa kaksi valiotulosta, mutta toiveissa saada ne kasaan tässä lähiaikoina.

Olen kouluttautunut arkitottelevaisuuskoulutusohjaajaksi sekä rally-tokon että koiratanssin koulutusohjaajiksi. Erityinen intoni on kouluttaa rally-tokoa ilon ja hyvän yhteistyön kautta. Mielestäni sekä koiralla että ohjaajalla tulee olla rally-tokoradalla kivaa. Koulutuksissani on käynyt koirakoita, joilla valiotitteli kiiltelee silmissä, mutta myös koirakoita, jotka haluavat harrastaa jotain yhteistä, ilman kisatavoitteita. Pyrinkin aina ottamaan jokaisen koulutettavan yksilönä huomioon, heidän omien tavoitteidensa mukaisesti.

Yritän myös itse käydä koulutuksissa mahdollisuuksien mukaan oppimassa uusia asioita. Lajit kehittyvät koko ajan, kuten myös koulutusmetodit. Haluankin itse kehittyä kouluttajana koko ajan eteenpäin. Omat tavoitteet omien koirien kanssa ovat ihan arvokisatasolla, joka näkyy siinä, että haluan tehdä asiat mahdollisimman hyvin jo alusta lähtien. Tätä samaa ajatusmaailmaa koetan viedä eteenpäin omissa koulutuksissani ja haastankin koulutettaviani miettimään heidän tavoitteitaan, jo alusta lähtien.


Ilon kautta ja häntä heiluen!



Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.